Sobre l'empresa

La Central de Confecció de fruita de Fruits de Ponent

Fruits de Ponent és una cooperativa de segon grau que produeix i comercialitza fruita i altres productes alimentaris, com oli verge extra, sucs de fruita, almívars, ametlles i cereals. Va ser creada l’any 1992 i constituïda avui per quatre cooperatives de producció fructícola. Aproximadament 180 comunitats familiars conreen una de les tres zones productores més importants d’Europa. Les plantacions estan situades a les comunitats autònomes de Catalunya i Aragó, a la vall del riu Ebre, aproximadament a 175 quilòmetres de Barcelona. Fruits de Ponent s'ha convertit en un Grup Cooperatiu que, a més de la producció i comercialització de fruita, compta amb d'altres àrees de negoci com: cereals i fruits secs, oli d'oliva verge extra, l'Agrobotiga i les estacions de subministrament de combustible Ramell. 

Les terres gravenques i drenades de la zona i el clima, amb més de 900 hores de fred a l’hivern i una il·luminació constant a l’estiu, afavoreixen les qualitats organolèptiques de la fruita.

Fruits de Ponent proveeix empreses del mercat nacional i internacional. Les quatre cooperatives productores que formen Fruits de Ponent són:

 

Camp d'Alcarràs i Secció de Crèdit  Agrària progressiva Benavent portella   Ramell

 

Hectàrees conreades 2.100 hectàrees
Producció 52.000 tones anuals
Producció 75% fruita de pinyol | 25% fruita de llavor
Treballadors fixos 80

Fruits de Ponent aposta per la qualitat de la fruita fresca i per la conservació del medi ambient. Per això, utilitza el sistema agrícola denominat producció integrada, que certifica la traçabilitat del producte des del camp fins a l’expedició i garanteix la seguretat alimentària de la fruita mitjançant la reducció de l’ús de fitosanitaris.

Fruits de Ponent disposa d’un equip tècnic propi i un laboratori que verifiquen l’excel·lència del producte. La Cooperativa inverteix en la innovació i la investigació conjuntament amb la Universitat de Lleida per millorar la producció. Així mateix, imparteix formació continuada a tots els socis i els treballadors.