Fruits de Ponent s'uneix a un projecte que estudia la classificació automàtica del préssec segons el punt de maduració

El grup operatiu "Peachinir" utilitza la tecnologia NIR per a obtenir el punt de maduració idònia del préssec i la nectarina

El grup Fruits de Ponent participa en el projecte innovador Peachinir, el qual mitjançant la tecnologia no destructiva NIR permet obtenir un producte de qualitat uniforme diferenciada per a diferents mercats. Mitjançant aquest grup operatiu, Fruits de Ponent podrà implementar en les seves màquines de classificació de préssec uns algoritmes que automaticament classificaran els fruits segons el seu estat de maduració, i d’aquesta manera distribuir els fruits més madurs a la comercialització ràpida, i els de major recorregut a mercats més llunyans.

El projecte iniciat l'any 2019 treballa utilitzant la tecnologia NIR amb la qual es pot mesurar de forma automàtica i no destructiva els atributs relacionats amb la maduració i la qualitat organolèptica en els productes hortofructícoles. Aquesta tecnologia té el gran avantatge de poder-se implementar en les màquines de classificació en combinació amb altres sensors ja instal·lat en aquests sistemes, podent realitzar mesures a gran velocitat a tots els fruits que entren a la línia de confecció.

En l'execució del projecte també col·labora l'Institut d'Investigació i Tecnològic Agroalimentari de la Generalitat de Catalunya (IRTA) i d'altres empreses relacionades amb el sector científic i tecnològic com; Maf Roda Agrobotic i l'empresa Baró e Hijos S.L.

En definitiva, Fruits de Ponent a través del projecte PEACHINIR, reitera en els seus objectius de sostenibilitat apostant per una iniciativa que permetrà fer un pas més en matèria d'aprofitament de la fruita.